Śniadanie Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 16.02.2024
2024-02-16 (Piątek)
Jadłospis
Kakao b/c 250ml (1,2), twarożek ze szczypiorkiem 70g (2), chleb razowy 90g 3 kromki ( 1), masło 20 g (2) , chleb pszenno-żytni 1 kromka 30g(1),
pomidor 100g, rukola 5g ,
II śniadanie: polędwica sopocka 50g (8)
Wartości odżywcze cały dzień: Wartość energetyczna[kcal]: 2123.94 kcal; Białko ogółem: 90.13 g; Tłuszcz: 75.49 g;
Węglowodany ogółem: 278.76 g; Sól: 7.03 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 35.89 g; suma cukrów prostych:
61.82 g; Błonnik pokarmowy: 34.58 g
Kakao b/c 250ml (1,2), twarożek ze szczypiorkiem 70g (2), chleb razowy 90g 3 kromki ( 1), masło 20 g (2) , chleb pszenno-żytni 1 kromka 30g(1),
pomidor 100g, rukola 5g ,
II śniadanie: polędwica sopocka 50g (8)
Wartości odżywcze cały dzień: Wartość energetyczna[kcal]: 2123.94 kcal; Białko ogółem: 90.13 g; Tłuszcz: 75.49 g;
Węglowodany ogółem: 278.76 g; Sól: 7.03 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 35.89 g; suma cukrów prostych:
61.82 g; Błonnik pokarmowy: 34.58 g