Śniadanie dieta podstawowa 19.12.2023
2023-12-19 (Wtorek)
Jadłospis:
Herbata z cukrem 250*, kajzerka 50g,chleb pszeny-żytni 70g(1), Masło 20g* (2), ogórek konserwowy 100g*, szynka familijna 50g (1,2,3,8,11,13), Płatki jęczmienne na mleku 350 ml*(1,2), rukola 5g, chleb żytni 1 kromka 35g (1),
Wartości odżywcze całego jadłospisu:
Energia : 2885.00 kcal; Białko ogółem: 108.67 g; Tłuszcz: 102.07 g; Węglowodany ogółem: 416.98 g; Magnez: 430.89 mg; Sód: 5208.05 mg; Wapń: 1220.95 mg; Żelazo: 12.65 mg; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 44.00 g; Błonnik pokarmowy: 34.67 g; Witamina C: 222.69 mg;
Herbata z cukrem 250*, kajzerka 50g,chleb pszeny-żytni 70g(1), Masło 20g* (2), ogórek konserwowy 100g*, szynka familijna 50g (1,2,3,8,11,13), Płatki jęczmienne na mleku 350 ml*(1,2), rukola 5g, chleb żytni 1 kromka 35g (1),
Wartości odżywcze całego jadłospisu:
Energia : 2885.00 kcal; Białko ogółem: 108.67 g; Tłuszcz: 102.07 g; Węglowodany ogółem: 416.98 g; Magnez: 430.89 mg; Sód: 5208.05 mg; Wapń: 1220.95 mg; Żelazo: 12.65 mg; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 44.00 g; Błonnik pokarmowy: 34.67 g; Witamina C: 222.69 mg;