Obiad Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 4.10.2024
2024-10-04 (Piątek)
Jadłospis
Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml (1,2,3,8,13), filet z miruny parowany 100 g (4,13),
Sos koperkowy 100 g (1,2), ziemniaki 200 g , szpinak gotowany 120 g (2), kompot z
owoców mroż. 250 ml ,
Podwieczorek: jabłko deserowe 1 sztuka, sok pomidorowy 150 ml
Wartości odżywcze cały dzień: Wartość energetyczna[kcal]: 2284.23 kcal; Białko ogółem: 115.87 g; Tłuszcz: 57.62 g; Węglowodany ogółem: 345.25 g;
Sól: 5.83 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 29.55 g; suma cukrów prostych: 60.30 g; Błonnik pokarmowy: 41.58 g;
Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml (1,2,3,8,13), filet z miruny parowany 100 g (4,13),
Sos koperkowy 100 g (1,2), ziemniaki 200 g , szpinak gotowany 120 g (2), kompot z
owoców mroż. 250 ml ,
Podwieczorek: jabłko deserowe 1 sztuka, sok pomidorowy 150 ml
Wartości odżywcze cały dzień: Wartość energetyczna[kcal]: 2284.23 kcal; Białko ogółem: 115.87 g; Tłuszcz: 57.62 g; Węglowodany ogółem: 345.25 g;
Sól: 5.83 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 29.55 g; suma cukrów prostych: 60.30 g; Błonnik pokarmowy: 41.58 g;